De bandleden

De solozang wordt verzorgd door Jack. Hij is groot fan van Elvis Presley en zingt toch al snel 4 octaven. Jack werd van huis uit al vroeg geconfronteerd met het sixties-genre. Dat heeft altijd een grote rol gespeeld in zijn muzikale ontwikkeling. Maar andere muziek wordt echter niet uitgesloten... Ooit, in de 80-er jaren, speelde hij gitaar bij een schoolband, maar dat hield na de schooltijd weer op. Na ruim 20 jaar kwam hij bij toeval weer in aanraking met muziek, maar nu als zanger. 

De drums worden bezet door Frans. Hij is het oudste en meest respectabele lid van de band. Het enige levensdoel dat hij er in zijn tienertijd op na hield was drummer worden. Gedurende de 60-er en 70-er jaren maakte hij in Drenthe deel uit van respectievelijk The Fellows, The Rainy Day Man, The Mayfield Road, The Foolish Play, The Sceptre, The Late Star, en de band van miss Monica West uit Zuidlaren. Al deze bands hebben niet lang bestaan. Met zijn eerste band The Fellows - opgericht in 1965 - treedt hij nog af en toe op. Omstreeks 1980 hing hij zijn drumstel aan de wilgen en hij heeft het daar 20 jaar laten hangen. Hij zingt klassiek in een 4-stemmig mannenkoor en heeft geen speciale muzikale voorkeur.


Fender-sologitaar Jannes voelt zich een echte Spitfire en is verslaafd aan de sixties. Het maken van muziek is volgens hem net een virus waar je moeilijk vanaf komt. Hij kreeg op zijn 16e jaar zijn eerste spaanse gitaar en bouwde hier een element op. Oude (buis-) radio's werden door hem omgebouwd tot versterkers. Bewondert diverse sixties- groepen, onder andere Cliff Richard & The Shadows, Beatles, Rolling Stones, CCR, enz. Hij treedt op met  z'n eigen Shadows One Man Show en speelt nog  met een vriendenband en speelde jaren met  de band Secret Destiny en maakte hiermee 2 cd's.

Johan is de bassist van de groep. Pas op zijn dertigste is hij voor het eerst in een muziekgroep gaan spelen. Meer dan 10 jaar later heeft hij zich aangesloten bij Jack and the Spitfires. Hij is de langste bassist van Noord-Nederland en is een fundamentalistisch liefhebber van klassieke muziek, dat wil zeggen de muziek uit de periode 1955-1969. Zijn favoriete artiesten zijn de Beatles (met stip op 1), de Kinks, de Rolling Stones, CCR, Elvis Presley, Everly Brothers, Roy Orbison, de Animals etc. Zijn grote voorbeelden zijn Paul Mc Cartney, Bill Wyman, Bob Moore en Marshall Grant. Voorheen speelde hij o.a. in The Sticky Fingers, The Love and Peace Group, Mr. Pleasant & the Destroyers. Naast Jack and the Spitfires speelt Johan contrabas in het ensemble Buona Sera.  

Slaggitarist Bertus is is groot fan van de vroege Cliff Richard and the Shadows. Hij spaart Shadows-singles, LP's, boeken en bladmuziek. Daarnaast is hij fan van Buffalo Springfield, Neil Young, Crowded House, Nick Drake, Jayhawks en REM. Speelde voor de Spitfires in diverse bands met een breed poprepertoire en in bands die instrumentals speelden. Hij speelt op een echte Fender Stratocaster USA met bijpassende Vox AC30 versterker. Hij verzorgt de backing-vocals en speelt westerngitaar en 6-snarige banjo.